به گزارش آژانس خبری ریحان، گلابی جنگلی به گلابی وحشی یا خوج معروف است و از سرده ازگیل و خانواده گلابی و سیب و بافت آن کاملاً شیرین و ترش و طعم بسیار شبیه گلابی دارد.
گلابی وحشی گونهای نادر و خودرو است و اغلب در حواشی جنگلها رشد میکند؛ شهرستانهای، رشت، لاهیجان، رودبار، تالش، سیاهکل، شفت، آستارا، رودسر و لنگرود ازجمله مناطقی هستند که خوج در آن تولید میشود.
منوچهر پارسافر، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در خصوص میزان برداشت خوج از باغات گیلان میگوید که دو هزار و ۹۴۰ باغدار گیلانی از اواخر شهریور تاکنون سه هزار و ۶۷۸ تن خوج یا گلابی محلی از سطح باغات استان برداشت شده است.
خوشبختانه تولید محصولات کشاورزی ازجمله باغی در گیلان، ارزش ریالی خوبی هم برای مردمان استان دارد و به گفته پارسافر، همین خوج امسال به ارزش یک هزار و ۱۰۳ میلیارد تومان در بازارهای محلی استان گیلان به فروش رسیدهاند.
گلابی جنگلی معمولاً بهصورت تازه خوری مصرف میشود و به لهجه گیلکی به اربه خوج یا سنگ خوج معروف است که گیلانیان علاوه بر مصرف تازه خوج، از آن مربا هم تهیه و آن را با خامه و سرشیر سرو میکنند.
کارشناسان تغذیه هم میگویند خوج یا گلابی جنگلی طبیعت سرد و خشک دارد، ملین مزاج و مقوی قلب، معده و کبد است.
خوج سرشار از ویتامین C بوده و تانن و پتاسیم آن پایین آورنده اسید اوریک و فشارخون بالا بوده و برای نقرسیها مفید است.
منبع:فارس