Warning: chmod(): No such file or directory in /home/newryhan/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 173
کمیسیون عمران بانک‌ها درحال احتکار مسکن هستند - ریحان | ریحان
×
×

بانک‌ها درحال احتکار مسکن هستند

  • کد نوشته: 1037
  • چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
  • به گزارش آژانس خبری ریحان؛ اقبال شاکری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی  در رابطه با وضعیت اجرای «قانون مالیات بر خانه‌های خالی»، گفت: قانون مالیات بر خانه‌های خالی خیلی به کندی اجرا می‌شود و علت این کندی هم تاحدودی به نقصی که در قانون وجود دارد، برمی‌گردد. در قانون آمده […]

    بانک‌ها درحال احتکار مسکن هستند
  • به گزارش آژانس خبری ریحان؛ اقبال شاکری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی  در رابطه با وضعیت اجرای «قانون مالیات بر خانه‌های خالی»، گفت: قانون مالیات بر خانه‌های خالی خیلی به کندی اجرا می‌شود و علت این کندی هم تاحدودی به نقصی که در قانون وجود دارد، برمی‌گردد. در قانون آمده است «براساس خوداظهاری» و این باعث شده که دستگاه‌های اجرایی مرتبط ترک فعل کرده و این را رها کنند.

    وی ادامه داد: تا مدت‌ها کشمکش بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی وجود داشت، نهایتاً وزارت راه و شهرسازی هرچه اطلاعات داشت جمع‌آوری و تجمیع کرده و به سازمان امور مالیاتی ارسال کرد اما این سازمان اقدام جدی در این زمینه صورت نداد و تنها برای حدود ۶-۷ هزار واحد پیامک ارسال کرده بود. به محض اینکه دیوان محاسبات اعلام کرد که احکام قانون مالیات بر خانه‌های خالی اجرایی نشده، به یکباره گفتند برای حدود ۵۰۰ هزار واحد پیامک ارسال شده است. در حالیکه در سرشماری سال ۱۳۹۵ دو و نیم میلیون خانه خالی شناسایی شده است و اکنون تعداد این خانه‌ها خیلی بیشتر است.

    شاکری اضافه کرد: به نظر می‌رسد اینکه ما برخلاف آن چیزی که وظیفه‌مان است کاری انجام می‌دهیم و اعلام می‌کنیم که وظایف‌مان را به خوبی انجام می‌دهیم، از یک بند و تبصره قانونی استفاده کنیم برای اینکه کارمان را انجام ندهیم بدترین روندی است که در فرآیند کاری شکل می‌گیرد.

    عضو کمیسیون عمران در ادامه عنوان کرد: ما تاکنون ۲-۳ بار نامه‌نگاری کردیم، گفت‌وگو کردیم، جلسه گذاشتیم و متاسفانه این قانون هنوز به خوبی اجرا نمی‌شود؛ درحالیکه یکی از فاکتورهای کاهش تلاطم بازار مسکن اجرای همین قانون است. اگر این به خوبی انجام شود بخشی از این خانه‌ها به بازار مسکن وارد می‌شوند چه برای اجاره و چه برای فروش که این مساله فاصله عرضه و تقاضا را کم می‌کند.

    وی با اشاره به معضل احتکار خانه در بازار مسکن، تصریح کرد: مساله دیگر این است که با اجرای صحیح این قانون دیگر کسی احتکار خانه نخواهد کرد، اکنون بانک‌ها دارند احتکار مسکن انجام می‌دهند، این‌ها مسکن‌هایی که ساختند را به امید اینکه قیمت‌ها برود بالا عرضه نمی‌کنند و همین به افزایش قیمت هم کمک می‌کند، کار بانکداری که تسهیل برای گذران زندگی مردم و صنعت است، برعکس شده است. یک سری دستگاه‌های اجرایی هم دچار این موضوع هستند.

    شاکری در ادامه عنوان کرد: وقتی به خود قانون نگاه می‌کنیم در ابتدا اینطور به نظر می‌رسد که وزارت راه و شهرسازی مسئول این کار است و این وزارتخانه باید اطلاعات را نهایی کند و در اختیار بگذارد اما ضعف‌های قانونی داریم و هیچ کسی نمی‌آید این ضعف‌های قانونی را برطرف کند.

    وی در پاسخ به اینکه «آیا کمیسیون عمران نمی‌تواند برای رفع این ضعف‌ها اقدام کند؟»، گفت: کمیسیون می‌تواند ورود پیدا کند منتها باید برای رفع آن اشکالات پیشنهاد بدهد، اما به نظر من قانون به اندازه کافی داریم که کار اجرایی شود، اکنون دارد کوتاهی و پاس‌کاری صورت می‌گیرد. این روش مدیریتی پینگ‌پنگی است که توپ را به زمین یکدیگر بیندازند.

    شاکری در ادامه با اشاره به اینکه بازار مسکن اکنون مسئول مشخصی ندارد، خاطرنشان کرد: ما امیدواریم که با پیگیری‌هایی که می‌کنیم بازار مسکن ما یک مسئول پیدا کند، مشکل اصلی ما این است که اکنون بازار مسکن ما صاحب ندارد، منظور من بازار مسکن است نه فقط تولید مسکن. بازار مسکن ۸-۱۰ کنشگر بزرگ دارد، آن مسئول بازار مسکن که باید همه این‌ها را مدیریت کند که تولید مسکن یکی از کارهای ذیل این مجموعه است.

    وی اضافه کرد: امیدواریم شورای عالی مسکن صاحب بازار مسکن را روشن کند، به نظر من باید سریع به وزارت راه و شهرسازی مسئولیت و حکم مشخص بدهد که بازار مسکن را جمع و جور کند چراکه قیمت‌ها به شدت در حال افزایش پیدا کردن است.

    عضو کمیسیون عمران در رابطه با اینکه جلسات این شورا با فاصله برگزار می‌شود، عنوان کرد: روند برگزاری جلسات شورای عالی مسکن نسبت به گذشته خیلی بهتره شده است اما دو کار لازم داریم، اول اینکه خود رئیس‌جمهور ورود پیدا کند و شخصاً بالاسر کار باشد چون این مساله اجزایی دارد که باید باهم هماهنگ شوند و دوم این جلسات را با فاصله‌های کم تا نتیجه نهایی ادامه دهند.

    نماینده مردم تهران در پاسخ به اینکه در آستانه فصل جابه‌جایی‌ها هستیم و مستاجران با افزایش نامعقول اجاره‌بها مواجه هستند، گفت: این که گفتم بازار مسکن مسئول داشته باشد یکی همین است که معلوم باشد چه کسی سقف و کف بازار اجاره را تعیین می‌کند؟ چه کسی باید از قیمت‌سازی صوری بنگاه معاملات ملکی جلوگیری کند؟ اگر بانک‌ها وام ودیعه مسکن ندهند چه کسی با آن‌ها برخورد کند؟ مسئول بازار باید مشخص شود که این‌ها را مدیریت کند.

    وی ادامه داد: برای این موضوع دو اتفاق نیاز است، یکی اینکه ستاد ملی کرونا مجددا ورود پیدا کند یا به وزارت راه و شهرسازی اختیار بدهد که بگوید ورود کند و یک کنترلی روی این بازار ایجاد کند یا اینکه خود دولت وارد شود و وزارت راه و شهرسازی را مسئول کند. اکنون دو دغدغه برای مستأجران وجود دارد یکی افزایش نامعقول اجاره‌بها و دیگری وام ودیعه مسکن که بانک‌ها باید ظرف ۱۵ روز به متقاضی پرداخت کنند، این دو مساله اگر به درستی هماهنگ شود، می‌توانیم شاهد یک آرامش محسوس در بازار مسکن باشیم.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.