ماجرای ساخت خودرو از وسایل دور ریختنی

آستانه اشرفیه- جوان اهل آستانه اشرفیه با استفاده از وسایل دورریختنی و بلااستفاده خودرویی به سبک باگی ساخته است که در صورت حمایت شاید روزی در میادین ورزشی عرض اندام کند.

آژانس خبری ریحان، گروه استان‌ها- بهرام قربانپور: ایده پردازی، خلاقیت و هوش نخبگانی در وجود جوانان این مرز و بوم است تا جایی که آوازه‌اش به آن سوی مرزها رسیده است. گیلان هم جزو استان‌های نخبه خیز و نخبه پرور کشور است و جوانان نخبه، توانمند و با استعداد این خطه سرسبز و خوش آب و هوا بارها و بارها پرچم افتخار این استان را در آوردگاه‌های مختلف به اهتزاز در آورده‌اند.

دور ریختنی هایی که خودروی باگی شد

در سفری نیم روزه مهمان جوان دستکی اهل یکی از روستاهای آستانه اشرفیه شدیم، جوانی که حتی از خیر دور ریختنی ترین چیزها هم نگذشته است. فضای خشک، بی روح و سرد مکانیکی این جوان دستکی را با «سلام و احوالپرسی پرسی» شکستم، فضایی که شاید زیاد با روحیات خبرنگاریم سازگاری نداشت اما چیدمان رنگ به رنگ وسایل و ابزار آلات فنی و مکانیکی، روحیه‌ای برخاسته از ذوق هنری این جوان را روایت می‌کرد.

این جوان دستکی که خودش را «علی حسن نیا» معرفی کرد، متولد ۱۳۶۳ اهل روستای دستک آستانه اشرفیه بوده و دارای کارشناسی حقوق و شیمی است. علی قصه ما با خلاقیت، نوآوری و تکیه بر دانش روز و در سایه محدودیت امکانات و تجهیزات، دست به ابتکاری جالب زده است،

او با استفاده از وسایل دورریختنی و بلااستفاده، خودرویی به سبک باگی ساخته است، خودرویی که شاید روزی در میادین ورزشی عرض اندام کند.

شاه کلید حل مشکلات کشور «تولید» است

بعد از خوش و بش و گپ و گفتی خودمانی، گفتگویمان با «علی حسین نیا» جوان مبتکر اهل آستانه اشرفیه شکل رسمی به خود گرفت. این جوان خلاق و نوآور دستکی در ابتدای گفتگو با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در باب تولید، اشتغال و معیشت مردم، اظهار کرد: دغدغه مندی یک دهه‌ای مقام معظم رهبری در حوزه تولید باید چراغ را مسئولان باشد.

«علی حسن نیا» با بیان اینکه شاه کلید حل مشکلات کشور «تولید» است، گفت: حمایت از تولید داخلی و تقویت بنیان‌های اقتصادی و اشتغال زایی کشور، مسیر خودکفایی را هموار می‌کند و از طرفی موجب تأمین معیشت و رفاه اجتماعی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه توجه به تولید باید به مطالبه ملی تبدیل شود، افزود: نگاه آماری، شعاری و سمیناری به تولید و اشتغال جواب نمی‌دهد و نیاز است مسئولان در کف میدان باشند.

تاکید بر نگاه نخبگانی به حل مسائل

این جوان خوش ذوق آستانه‌ای با اشاره به ظرفیت‌های ارزشمند نخبگان و لزوم بکارگیری از این ظرفیت‌ها در بخش‌های مختلف، بیان کرد: نگاه نخبگانی به حل مسائل یک رویکرد اثبات شده است و باید به عنوان الگویی برای توسعه کشور بکارگیری شود.

حسن نیا، «تولید و اشتغال» را به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی تعریف نظام مسائل برشمرد و اضافه کرد: حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با فراهم سازی بسترهای «تولید و اشتغال» محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های معیشتی و اقتصادی به مشکلات فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی دامن می‌زند، افزود: بیشترین درصد آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی به دلیل وجود خلاء های اقتصادی است.

این جوان مبتکر آستانه‌ای با اشاره به ایده ساخت این خودرو، بیان کرد: ایده استفاده از چیزهای دور ریختنی و تبدیل آن به یک وسیله ارزشمند همیشه در ذهن من مرور می‌شد تا اینکه با همفکری و همراهی برادرم و یکی از همکارانم این ایده در مسیر اجرا قرار گرفت.

حسن نیا ادامه داد: به اتفاق برادرم و یکی از همکارانم تصمیم گرفتیم از وسایل و چیزهای دور ریختنی و بلااستفاده اسقاطی خودروها، خودروی باگی درست کنیم که البته این ایده بی ارتباط با حرفه ما نبود.

وی با بیان اینکه طرح ساخت خودروی باگی دو سال پیش ذهن ما را درگیر کرده بود، افزود: این ایده در ابتدا یک طرح خام و ساده بود که با هم فکری و مطالعه، تا حدودی این طرح را پرورش دادیم اما برای رسیدن به ایده آل ها فاصله زیادی دارد.

طرح خودروی باگی با تکیه بر توان داخلی اجرا شد

ماجرای ساخت خودرو از وسایل دور ریختنی

این جوان مبتکر که به کارهای دستی و مهارت‌های دست ساز علاقه فراوان دارد، افزود: محدودیت‌های امکانی و اعتباری از یک سو و عدم حمایت مسئولان از سوی دیگر سبب شده تا بسیاری از ایده‌ها و خلاقیت‌ها به نتیجه ختم نشود.

حسن نیا با بیان اینکه طرح خودروی باگی با تکیه بر توان داخلی اجرا شده، گفت: توانایی تولید خودروهای تمام ایرانی باگی و ورزشی در کشور وجود دارد به شرطی که از طرح‌های نو و خلاقانه جوانان حمایت شود.

وی با تاکید بر حمایت ویژه از طرح‌های نو و خلاقانه، افزود: تحقق ابتکارات، ایده‌های نو و طرح‌های خلاقانه افراد نیازمند پشتیبانی و حمایت از سوی مسئولان است و این مهم فقط با حرف و شعار درست نمی‌شود.

این جوان خوش ذوق آستانه‌ای اجرای طرح دستگاه ۴ چرخ بدون موتور را اولین پروژه اش معرفی کرد و گفت: این طرح یک نوع حرکت ابتکاری و نوآورانه برای شروع کاری بزرگ بود و از طرفی استفاده همزمان ۳ الی ۴ نفر از این دستگاه بدون موتور بر جذابیت آن افزود.

حسن نیا با بیان اینکه موتور محرکه توسعه کشور جوانان و نخبگان هستند، گفت: حمایت عملی و میدانی از جوانان و نخبگان کشور و اعتماد به این نسل، کشور را از باتلاق مشکلات بیرون می‌کشد.

وی با تاکید بر اینکه بسترهای شکوفایی استعدادهای فراهم شود، افزود: در اختیار گذاشتن امکانات، پشتیبانی مالی، فراهم کردن زیرساخت‌های پژوهشی و در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت به افراد نوآور و نخبه می‌تواند مسیر کشور را به سمت توسعه و پیشرفت هموار کند.

از این خودروی سبک و جالب می‌توان در مسابقات ورزشی و همچنین اماکن گردشگری و سواحل استفاده کرد.

لزوم بکارگیری از ظرفیت نخبگان در اداره کشور

استفاده از ظرفیت نخبگان، حمایت از ایده‌های نو و خلاق محور و همچنین نگاه ویژه به طرح‌های ابتکاری، همیشه سرفصل گفتمان شعاری مسئولان و تصمیم گیران برای جلب آرا مردم در آوردگاه‌های سیاسی بوده اما در حد شعار باقیمانده و شاید کمتر به آن جامه عمل پوشانده شده است تا جایی که خلاء های عدم استفاده از ظرفیت نخبگان و ایده پردازان در بخش‌های مختلف به وضوح احساس می‌شود.

با توجه به رویکرد دولت سیزدهم انتظار می‌رود برای برون‌رفت از مشکلات و چالش‌های کشور در بخش‌های مختلف، شعار و گفتمان بکارگیری از نخبگان و ایده پردازان جوان و خوش فکر و آینده دار از سوی مسئولان و کارگزاران نظام به واقعیت تبدیل شود.

منبع:مهر

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://reihaan.ir/?p=16726

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: