تب شالیزار در کمین کشاورزان گیلانی

رشت– معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به فصل زراعی و خطر «تب شالیزار» برای کشاورزان گفت: شالیکاران رعایت نکات ایمنی و بهداشتی را در این فصل جدی بگیرند.

به گزارش آژانس خبری ریحان، عقیل قلی پور پیش از ظهر دوشنبه در گفتگو با رسانه‌ها به فصل زراعی در گیلان و خطر شیوع «تب شالیزار» اشاره کرد و گفت: بیماری «لپتوسپیروز» یا تب شالیزار یک بیماری باکتریایی است و در فصول کشاورزی و آغاز نشاء برنج در استان‌های شمالی، به دلیل آلودگی آب‌ها به فضولات جانورانی مانند موش، خرگوش، سگ و خوک شروع می‌شود.

وی افزود: شایع‌ترین عوامل شیوع این بیماری تماس زخم‌های باز با آب و خاک آلوده در زمان فعالیت در شالیزارها است بنابراین شالیکاران زخم‌های باز خود را مداوا کنند و مراقب انتقال بیماری از این طریق باشند.

قلی پور با اشاره به اینکه این باکتری از طریق ادرار حیوانات و جوندگان وارد آب می‌شود و می‌تواند چندین ماه در آب زنده بماند، اضافه کرد: علائم این بیماری مشابه بیماری آنفولانزا است که مبتلایان به آن در ۹۰ درصد موارد پس از یک هفته بهبود خواهند یافت، اما ۱۰ درصد بقیه دچار عفونت شدید و نارسایی کلیوی می‌شوند.

وی با بیان اینکه شالیکاران رعایت نکات ایمنی و بهداشتی را جدی بگیرند، گفت: کشاورزانی که علائمی مانند تب و لرز، درد شدید عضلانی، سردرد مداوم، تهوع، استفراغ، اسهال و حتی نارسایی کلیه دارند، سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

منبع:مهر

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://reihaan.ir/?p=19286

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: