به گزارش آژانس خبری ریحان،حجت الاسلام والمسلمین ولی عادلی، با اشاره به چرایی غیبت امام زمان(عج)، اظهار کرد: امام زمان در پس پرده غیبت است و غیبت به معنی عدم ظهور است؛ نه عدم حضور.
وی با بیان اینکه امام زمان(عج) هست ولی دیده نمی شود، افزود: حقیقت و فلسفه غیبت از اسرار الهی است، اما می توان از دو دیدگاه عقلی و نقلی به تبیین فلسفه غیبت پرداخت.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، با اشاره به روایات ائمه معصومین(ع) درباره غیبت امام زمان، تصریح کرد: براساس روایات راز غیبت امام زمان پس از ظهور ایشان کشف می شود؛ زندگی و سیره انبیا و اولیای الهی نیز همواره با اسراری همراه بوده که در همان عصر و زمان قابل درک نبوده، اما بعدها کشف شده که نمونه بارز آن داستان حضرت موسی و حضرت خضر(ع) است.
حجت الاسلام عادلی، غیبت امام زمان را دارای حکمت های فراوان دانست و عنوان کرد: غیبت موجب آزمایش مردم است و انسان هایی که ایمان قوی و راسخ دارند، از انسان های سست اراده جدا می شوند؛ در واقع ایمان مردم در عصر غیبت قوی تر شده و بیشتر احساس تکلیف می کنند، در حالی که بسیاری از مردم در دوران امامان معصوم(ع) احساس تکلیف نکردند و از یاری امامشان باز ماندند.
وی عصر غیبت را عصر امتحان الهی دانست و متذکر شد: مردم در عصر غیبت آب دیده تر می شوند و برای ظهور زمینه سازی می کنند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گیلان یکی از اثرات انتظار را امیدواری دانست و خاطرنشان کرد: در انسان منتظر صلابت و اقتدار ایجاد می شود، زیرا می داند که حجت خداوند بر روی زمین است.
وی با اشاره به مقابله حاکمان طاغوت با حجت خدا، اضافه کرد: ستمگران تاریخ همواره اجازه ندادند که حکومت الله تحقق پیدا کند و لذا شاهد شکل گیری فرهنگ انتظار در همه ادوار هستیم، یعنی مردم منتظر حجت خدا هستند که با آمدنش حکومت الله را جاری و ساری می کند؛ البته همه ادیات الهی و غیر الهی به موضوع انتظار توجه دارند و به دنبال موعود هستند، اما موعودشان متفاوت است.
حجت الاسلام عادلی، موعود مسلمانان و شیعیان را امام زمان(عج) دانست که در پس پرده غیبت بوده و گفت: امروز هزار و یکصد و هشتاد و نهمین سالگرد ولادت مهدی موعود(عج) را جشن می گیریم، در حالی که جوان تر از هر جوانی است.
وی در پاسخ به این سوال که «چرا در انتظار تحقق عدالت فراگیر در دنیا هستیم؟»، یادآور شد: بین دنیا و آخرت ارتباط خاصی وجود دارد و در واقع آخرت باطن دنیاست و اعمال انسان در دنیا، در آخرت بروز و ظهور پیدا می کند لذا امام زمان(ع) زمانی ظهور می کند که مردم آن عصر و زمان استعداد لازم برای درک فرامین و تحقق دستورات امام را داشته باشند و اگر این ظرفیت و استعداد نباشد، کربلاها تکرار می شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گیلان، رسیدن به کمالات اخلاقی همچون عدالت و مساوات را یکی از زمینه های ظهور دانست و بیان کرد: برای اینکه ظرفیت و استعداد ظهور را داشته باشیم، باید اخلاق فردی و اجتماعی را احیا کنیم لذا باید به دنبال عدالت باشیم تا شایستگی عدالت فراگیر را پیدا کنیم.
وی دنیای امروز را پر از ظلم و ستم و تضییع حقوق مسلم ملت های مستضعف دانست و تاکید کرد: یکی از وظایف منتظران این است که فطرت ملت های گرفتار غفلت را احیا کنند تا مردم قدرت تشخیص ظلم و عدالت را داشته باشند.
حجت الاسلام عادلی، با اشاره به تلاش دشمنان برای معرفی موعود مد نظر خود، اضافه کرد: اگرچه در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی به تبیین مهدویت و انتظار و موعود می پردازیم، اما باید به سمت هنر برویم، زیرا دشمنان در فیلم ها و سریال های خود موعودی را معرفی می کنند که با شاخصه های موعود ادیان الهی هیچ ارتباطی ندارد.