به گزارش آژانس خبری ریحان؛ دکتر اسدالله عباسی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه گیلان با ابراز خرسندی از نقشآفرینی تولیدکنندگان گیلانی در صادرات غیرنفتی، ارزآوری و تولید باکیفیت برمبنای منویات رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: برای ارتقاء صادرات محصولات استراتژیک و تولیدات داخلی در بخشهای مختلف با تقویت زیرساختهای لازم، اهتمام جدی داریم.
نماینده عالی دولت در گیلان به وجود برخی خلأها در مسیر اتصال کریدور شمال – جنوب همچون راهآهن اشاره و خاطرنشان کرد: گیلان نتوانسته به شکوفایی کامل در بخش اقتصادی و صادرات برسد و کماکان فرآیندها به صورت سنتی انجام میگیرد که به تحول منتهی نمیشود.
عباسی اتصال راهآهن رشت-کاسپین در گام نخست و راهآهن رشت-آستارا در گام بعدی را از ملزومات ایجاد تحول در بخش تجارت و صادرات گیلان عنوان کرد و افزود: براساس تعهد پیمانکاران، در سال ۱۴۰۱ باید شاهد بهرهبرداری راهآهن رشت-کاسپین و باقیمانده آزادراه قزوین-رشت باشیم.
استاندار به اختصاص پنج هزار و ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایت از تولید در سفر رئیسجمهوری به گیلان اشاره و اضافه کرد: دو هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار استاندار و هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات نیز از محل بندهای تبصرهای اشتغال دستگاههای حمایتی برای بخش تولید وجود دارد.
وی به نشست روز گذشته خود با سفیر جمهوری آذربایجان در کشورمان و نیز سفرای روسیه، قزاقستان و ترکمنستان برای تقویت ارتباطات و افزایش مبادلات تجاری اشاره و خاطرنشان کرد: با اتصال راهآهن رشت-آستارا بستر ارتباطات تجاری با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا فراهم می شود و گیلان به عنوان یک نگین خواهد درخشید.
وی با بیان اینکه از تولیدات کیفی که بتواند در داخل و خارج رقابت ایجاد کند حمایت میکنیم، گفت: دولت سیزدهم اجازه واردات کالاهایی که مشابه آن متناسب با تقاضا در بازار عرضه میشود را نخواهد داد و بستر صادرات تولیدات مازاد بر نیاز را نیز فراهم میکند.
استاندار گیلان به تدوین اطلس سرمایهگذاری و پنجره واحد کسب و کار در استان از نخستین روز آغاز فعالیت اشاره و اظهار کرد: برای تسریع در روند سرمایهگذاری تا زمان حاضر ۱۱۴ مجوز بینام صادر و در افق ۱۴۰۱ صدور ۵۰۰ مجوز هدفگذاری شده است.
وی مدیران دستگاههای اجرایی را موظف به حضور در واحدهای تولیدی و کارخانههای فعال برای رفع موانع و مشکلات آنان کرد و گفت: باید فاصله میان مدیران و سرمایهگذاران کاهش پیدا کند و در این مسیر از ایجاد هرگونه بروکراسی مزاحم اداری جلوگیری شود.
دکتر عباسی با بیان اینکه در روند پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و سرمایهگذاران هرگونه تعلل از سوی بانکها پذیرفتنی نیست، افزود: به عنوان یک گیلانی اجازه نمیدهم که سرمایهگذاری تمام اندوخته خود را پایکار بیاورد و معطل تسهیلات، مالیات و بیمه شود.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه وجود ۷۱۲ واحد تولیدی راکد و نیمه فعال و طرحهای اقتصادی با پیشرفت ۱۰ تا ۹۰ درصد زیبنده این استان مستعد نیست، اظهار کرد: باید ضمن فعالسازی واحدهای راکد تملیک شده بانکها و واگذاری به بخش خصوصی، نسبت به افزایش ظرفیت ۱۰۰ درصدی واحدهای موجود و بسترسازی برای ایجاد طرحهای توسعه گام برداشت.
در این مراسم از ۱۶ واحد تولیدی صادرکننده نمونه گیلان توسط استاندار گیلان تقدیر شد.