هواشناسی ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲/ هشدار باران در ۱۹ استان

سازمان هواشناسی از بارش رگباری باران در تهران، البرز و ۱۶ استان دیگر طی امروز (یکشنبه) خبر داد و با صدور هشدار نارنجی، بارندگی‌ها در خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، شمال سمنان و شرق خراسان شمالی را کوتاه، اما شدید پیش‌بینی کرد.

آژانس خبری ریحان :

رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش باران در نقاط مختلف کشور و کاهش دما در برخی استان‌ها خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت جوی کشور طی چند روز آینده اظهار کرد: امروز (۱۰ اردیبهشت) در مناطقی از شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز و مناطقی از سواحل شمالی همچنین در شرق و جنوب شرق کشور در ساعات بعدازظهر افزایش ابر، رگبار پراکنده، رعدوبرق گاهی همراه با وزش باد شدید موقتی و خیزش گردوخاک رخ می‌دهد.

وی افزود: دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) با گذر امواج تراز میانی جو از نوار شمالی کشور در شمال استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، دامنه‌های جنوبی البرز و در خراسان شمالی افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید رخ می‌دهد. همچنین با نفوذ جریانات خنک شمالی به سواحل دریای خزر نیز ابرناکی، بارش باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد همراه با کاهش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود. در این روز در خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان نیز رگبار پراکنده انتظار می‌رود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: سه‌شنبه (۱۲ اردیبهشت) در شمال استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش ادامه خواهد داشت.

ضیائیان  ادامه داد: چهارشنبه (۱۳ اردیبهشت) در شمال غرب، سواحل شمالی، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت رخ می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: پنج‌شنبه (۱۴ اردیبهشت) بارش در شمال غرب کاهش می‌یابد و در شرق اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی تقویت می‌شود.

ضیاییان افزود: طی روزهای سه‌شنبه تا پنج‌شنبه علاوه بر سواحل دریای خزر در شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز و شمال شرق کشور نیز وزش باد همراه با کاهش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود. طی این روزها دریای خزر نیز مواج خواهد بود.

رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۱ اردیبهشت) ابری، گاهی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید و به‌تدریج کاهش ابر با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و در روز سه‌شنبه (۱۲ اردیبهشت) کمی ابری، گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان همچنین اعلام کرد که طی امروز و فردا (۱۰ و ۱۱ اردیبهشت) شهرکرد با دمای ۳ و ۶ درجه سانتیگراد سردترین و اهواز با دمای ۳۶ و ۳۷ درجه سانتیگراد گرم‌ترین مرکز استان کشور هستند.

هشدار فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری در ۱۹ استان

سازمان هواشناسی نیز با صدور هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری در ۱۹ استان از احتمال وقوع طغیان رودخانه‌ها، سقوط سنگ و آب‌گرفتگی معابر خبر داد.

به گزارش تسنیم، مطابق پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در مناطقی از شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز، مناطقی از سواحل شمالی، شرق و جنوب شرق کشور در ساعات بعدازظهر افزایش ابر، رگبار پراکنده و رعدوبرق همراه با وزش باد شدید موقتی و خیزش گردوخاک روی می‌دهد.

فردا با گذر امواج تراز میانی جو از نوار شمالی کشور در شمال استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، دامنه‌های جنوبی البرز و خراسان شمالی افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید پیش‌بینی شده که با نفوذ جریانات خنک شمالی به سواحل دریای خزر نیز ابرناکی، بارش باران گاهی رعدوبرق و وزش باد همراه با کاهش نسبی دما پیش بینی می‌شود. در این روز همچنین در خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان رگبار پراکنده انتظار می‌رود.

سه‌شنبه در شمال استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش‌ها ادامه دارد. روز چهارشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی روی می‌دهد. پنجشنبه بارش‌ها در شمال غرب کاهش یافته و در شرق اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی تقویت می‌شود.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی طی روز‌های سه‌شنبه تا پنجشنبه علاوه بر سواحل دریای خزر در شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز و شمال شرق کشور نیز وزش باد همراه با کاهش نسبی دما پیش‌بینی شده و دریای خزر مواج خواهد بود.

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی

زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۳

نوع مخاطره: رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقت گاهی گردوخاک و احتمال تگرگ

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۰: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، همدان، قزوین، شرق اصفهان، سمنان، ارتفاعات کرمان، یزد و ارتفاعات و دامنه در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، تهران و البرز، شمال لرستان.

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۱: سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال زنجان، شمال قزوین، گلستان، مازندران، گیلان، سمنان و ارتفاعات و دامنه البرز و تهران.

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۲: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، نیمه شمالی آذربایجان غربی و سمنان و ارتفاعات در استان‌های زنجان، قزوین، البرز و تهران.

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۳: خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، مازندران، گلستان و ارتفاعات و دامنه در استان‌های زنجان و قزوین.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده ها، صاعقه، تگرگ، احتمال آب‌گرفتگی محدود معابر، جاری شدن روان‌آب، طغیان رودخانه‌ها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ.

توصیه: اجتناب از اسکان در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفر‌های برون شهری، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها.

توصیف سامانه: افزایش گرادیان فشاری

زمان پایان: جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۱۵

نوع مخاطره: وزش باد نسبتا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک همراه با کاهش کیفیت هوا

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۰: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، همدان، مرکزی، قم، قزوین، اصفهان، لرستان، اصفهان، فارس و هرمزگان.

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۱: مرکزی، همدان، آذربایجان شرقی، اصفهان، سمنان، بوشهر، هرمزگان، قزوین و سمنان.

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۲: سمنان، مرکزی، بوشهر و شرق خراسان جنوبی.

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۳: ایلام، خوزستان، بوشهر، مرکزی و قم.

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۴: تهران، قم، قزوین، مرکزی، سمنان، همدان، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، خوزستان، ایلام، فارس و بوشهر.

جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۱۵: سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، بوشهر و هرمزگان.

اثر مخاطره: در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلو‌های تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال.

توصیه: احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع، بویژه در بعدازظهر و استفاده از قیم برای نهال‌ها.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد شدید با جهت شمال غربی – جنوب غربی و افزایش ارتفاع امواج

زمان شروع: بعدازظهر دوشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۱

زمان پایان: اواخر وقت جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۱۵

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج بین ۱.۵ تا ۲.۵ متر در ساحل و دور از ساحل.

منطقه اثر: خلیج‌فارس و تنگه هرمز، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر و هرمزگان.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و آسیب به شناور‌های سبک، تفریحی، اختلال در ورود و خروج شناور‌ها به بندرگاه، پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌ها و آسیب به تأسیسات دریایی.

توصیه: اجتناب از عملیات تفریحی، به‌ویژه غواصی و شنا، محدودیت در سفر‌های دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://reihaan.ir/?p=17738

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: