مناظرات خسته کننده،تاثیر گذار بر میزان مشارکت

مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری به مناظره‌ها بستگی داشت و همه جای دنیا هم به همین شکل است. مناظرات خسته‌کننده بود و همین موضوع نیز در میزان مشارکت تاثیرگذار بود.
جبار کوچکی نژاد- آژانس خبری ریحان

به گزارش آژانس خبری ریحان؛ جبار کوچکی‌نژاد، نماینده رشت و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص علت کاهش مشارکت در مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم، گفت: مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری به مناظره‌ها بستگی داشت و همه جای دنیا هم به همین شکل است. مناظرات خسته‌کننده بود و همین موضوع نیز در میزان مشارکت تاثیرگذار بود. از سوی دیگر مردم عادی پاسخ برخی از سوالاتشان را به خصوص در مورد اقتصاد نگرفتند. او با اشاره به تخمین اشتباه مشارکت از سوی مرکز پژوهش‌ها و برخی موسسات نظرسنجی، افزود: درصد خطا و نوسان میان پیش‌بینی‌ها و مشارکت وجود دارد. اما مشارکت در فضای کنونی کمی سخت است و الان هم مشخص نیست برای انتخابات مرحله دوم مشارکت به چه شکل خواهد بود و آیا مردم عادی هم ورود می‌کنند یا خیر.

این نماینده مجلس همچنین در خصوص علت ناکامی قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره چهاردهم تاکید کرد: کسانی‌که به قالیباف وعده دادند و دنبال پست بودند، دل به کار ندادند. بسیاری از این افراد در تهران تجمع کردند و به شهرستان‌ها نرفتند. از سوی دیگر ۱۶۰ نماینده که به قالیباف قول حمایت داده بودند، هم در تهران ماندند و حتی به حوزه‌های انتخابیه هم نرفتند. در حالی‌که حضور آنها در حوزه‌های انتخابیه بسیار تاثیرگذار بود. کوچکی‌نژاد تصریح کرد: نکته دیگری که موجب ناکامی قالیباف شد، این بود که او سعی کرد در مناظرات وسط بایستد. به هر حال مردم می‌خواهند رئیس‌جمهوری انتخاب کنند که در حوزه سیاسی شفاف باشد. اصل ۱۱۵ قانون اساسی می‌گوید رئیس‌جمهور باید از میان رجال سیاسی و مذهبی انتخاب شود و نامزدهای ریاست‌جمهوری باید اقتدار این را داشته باشند که موضع خود را در خصوص احزاب و گروه‌های سیاسی اعلام کنند و عملکرد دولت‌های قبل را به صورت دقیق مورد نقد قرار دهند. اما قالیباف سعی می‌کرد که از این موارد عبور کند. بنابراین در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی کمتر ورود کرد.

او در پاسخ به سوالی که به حمایت قالیباف از جلیلی اشاره کرد، اظهار کرد: قالیباف برای اینکه در عرصه سیاسی کشور باقی بماند باید خودی نشان می‌داد. او می‌خواهد در صحنه سیاسی ایران باقی بماند و این اقدامش برای آینده بود. این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس در خصوص تاثیر مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری در مجلس خاطرنشان کرد: نتیجه مرحله اول انتخابات مجلس هیچ تاثیری در مجلس نخواهد داشت. کوچکی‌نژاد با اشاره به مرحله دوم انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: نمی‌توان مرحله دوم انتخابات را پیش‌بینی کرد. چون انتخابات وارد فاز پر پیچ‌وخمی شده است. اگر دو جناح با هم رقابت می‌کردند شاید می‌شد حدس‌هایی زد. اما در این انتخابات علاوه بر رقابت دو جناح بحث قومیت‌ها، زبان‌ها و مذهب‌ها مطرح است؛ بنابراین قابل پیش‌بینی نیست.

او تاکید کرد: پزشکیان آرای قومیت‌ها را دارد. از سوی دیگر جناح اصولگرایان یک تیپ مردمی دارند و تلاش می‌کنند صحنه انتخابات را مدیریت کنند و مردم را پای صندوق‌ها بکشانند. برای مثال مساجد، پایگاه‌ها و هیات‌های مذهبی از گروه‌هایی هستند که می‌توانند مردم را به نفع کاندیدای اصولگرا پای صندوق‌ها بیاورند. بنابراین دو نامزد ریاست‌جمهوری منابع قدرتی دارند و اینکه این منابع قدرت خود را در روزهای آینده چگونه نشان می‌دهد، قابل پیش‌بینی نیست.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://reihaan.ir/?p=22974

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: