به گزارش آژانس خبری ریحان؛ دکتر اسدالله عباسی در جلسه کارگروه مدیریت پسماند گیلان به تأکید خود در نخستین جلسه مدیریت پسماند استان مبنی بر لزوم بررسی و اقدام عملیاتی و البته پرهیز از ارائه گزارشهای تکراری اشاره و اظهار کرد: به عنوان خدمتگزار مردم، در جلسه استانداران و مجامع نمایندگان استانهای شمالی با رئیس جمهوری؛ با پخش فیلمی از معضل پسماند سراوان، دغدغه منطقهای و استانی مردم را در گستره ملی منعکس کردم.
وی ادامه داد: برای تحقق اقدامات به صورت عملی و قبل از طرح مشکل از سوی ساکنان سراوان، در جلسات پیش از سفر دولت به گیلان، در نهاد ریاستجمهوری، برای معضل پسماند استان ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبارات مصوب شد که یکصد میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
نماینده عالی دولت در گیلان بر لزوم تزریق منابع اعتباری به صورت برنامهمحور و پرهیز از اقدامات غیرکارشناسی تأکید و اضافه کرد: برخی از شهرداریها علیرغم برخورداری از منابع مرتبط با پسماند، متأسفانه بیتالمال را معطل نگهداشته و هزینه نمیکنند که فرمانداران باید با جدیت به این مسئله ورود کنند.
استاندار گیلان خواستار نگاه ویژه به استانهای شمالی شد و افزود: آب، خاک و وجود سفرههای زیرزمینی امکان دفن زباله در جلگه را نمیدهد و تصمیم دفن زباله مربوط به سالهای گذشته می باشد که کماکان باقی مانده است.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند از جمله وظایف شهرداران است، به تغییر مکرر شهرداران و اختلاف شورا و شهردار و عدم ثبات مدیریت شهری اشاره و خاطرنشان کرد: باتوجه به هماهنگی ایجاد شده میان شورای اسلامی و شهردار رشت؛ باید با جدیت نسبت به بررسی قرارداد احداث زباله سوزتوسط شرکت متقاضی ، اقدام و میزان هزینه کرد پیمانکار از اعتبارات اختصاص یافته برای انعکاس به مقامات ملی، مشخص و گزارش شود.
دکتر عباسی به سفر رئیس سازمان شهرداریهای کشور و تکمیل قرارداد راهاندازی خطوط ۳ و ۴ سایت بازیافت لاکان اشاره و بیان کرد: طبق برنامه تا پایان اردیبهشت ماه؛ باید خط ۳ و یک ماه پس از آن خط ۴ این سایت راهاندازی و تمامی زبالههای ورودی پردازش و بازیافت شوند.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه به منظور احداث زباله سوز در سریعترین زمان ممکن و ساماندهی ریجکت زباله نیازمند پیگیری جدی و همچنین همکاری نمایندگان مجلس هستیم، گفت: همه باید دست به دست دهیم و بدون انداختن توپ به زمین یکدیگر، این چالش را برطرف سازیم.
وی همچنین بر لزوم تداوم اقدامات تسطیح، بهسازی، سمپاشی و جلوگیری از تولید شیرابه تأکید و تصریح کرد: بایستی سراوان تا پایان سال به طبیعت برگردد چراکه این منطقه به داشتن جنگلی سرسبز و چشم انداز طبیعی، شهره است.
استاندار گیلان با تأکید بر اینکه نظرات غیرکارشناسی موجب تحریک احساسات مردم می شود، گفت: اینگونه اظهارات، مردم را نسبت به آینده ناامید میکند درحالیکه لازمست در این خصوص برخوردهایی از مجرای حقوقی صورت گیرد.
وی افزود: مردم منطقه سراوان تاکنون صبوری پیشه کردهاند و خادمان آنان نیز ضمن قدردانی، با جدیت به دنبال رفع معضلات هستند.
وی با اشاره به تکلیف صورت گرفته به شرکتهای آب و فاضلاب و برق استان برای تسریع در بهرهمندی مردم این منطقه و روستاهای همجوار از نعمت آب شرب لولهکشی و برق پایدار افزود: گروهی از کادر پزشکی هم در منطقه سراوان مستقر میشوند تا به صورت میدانی، سلامت مردم را بررسی کنند.
وی به پاسخگو بودن مدیران و فرمانداران اشاره کرد و از رسانهها خواست دردها و مشکلات مردم را به مسئولان منعکس کنند تا رسانه های معاند نظام اسلامی، از این مسئله، سوءاستفاده نکنند.
دکتر عباسی با تأکید بر تداوم اقدامات جهادی برای ساماندهی پسماند سراوان گفت: این موضوع تعطیل بردار نیست و باید از زمان به بهترین وجه استفاده شود.