"فرار مغزها" نداریم، بلکه "فراری دادن مغزها" داریم

"فرار مغزها" نداریم، بلکه "فراری دادن مغزها" داریم

پروفسور شمسی‌پور گفت: ما “فرار مغزها” نداریم، بلکه “فراری دادن مغزها” را داریم، چرا که جوانان ما نمی‌خواهند فرار کنند، بلکه ما آن‌ها را فراری می‌دهیم. البته این مسئله ربطی به نظام ندارد و عده‌ای با بی توجهی به جوانان، مسئول این امر هستند.  

آژانس خبری ریحان :

این دانشمند برجسته جهان اسلام، امروز(۲۸ اردیبهشت) در همایشی که به منظور تجلیل از مقام علمی‌اش، با حضور وزیر علوم در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به رشد علمی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در دوره پهلوی دوم تعداد کل مقالاتی که در طول یکسال در کشور تولید می شد، حدود ۴۰۰ مقاله بود و از این نظر تقریبا همطراز با کشور عراق بودیم. 

وی رتبه ایران را در تولید علم در آن سال‌ها در رتبه حدود ۸۰ تا ۹۰ دنیا دانست و افزود: آن زمان از نظر تولید علم جایگاه چندانی در دنیا نداشتیم.

استاد شیمی تجزیه دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحولی بزرگ در حوزه تولید علم کشور رخ داد، تا جایی که امروزه سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار مقاله علمی در کشور تولید می شود و رتبه ایران از این نظر در جایگاه ۱۵ دنیا قرار دارد. 

وی با بیان اینکه بین تولید علم و تولید ثروت رابطه مستقیمی وجود دارد، گفت: در حال حاضر کشور اول دنیا در تولید علم رتبه اول دنیا را نیز در تولید ثروت به خود اختصاص داده و کشور ما نیز که جایگاه پانزدهم دنیا را دارد، از نظر تولید ثروت هم تقریبا در چنین جایگاهی در دنیا قرار گرفته است. 

شمسی پور ادامه داد: پیشرفت در تولید علم در کشور ایران در حالی رخ داده که طی دهه‌های گذشته گرفتاری هایی همانند جنگ تحمیلی را داشتیم که هیچ ملتی چنین گرفتاری‌هایی نداشته است. 

وی خاطرنشان کرد: به واسطه همین تولید علم، ایران امروز به جایگاهی رسیده که هیچ کشوری نمی تواند به آن چپ نگاه کند. 

این سرآمد علمی کشور با بیان اینکه یکی از دلایل رشد علمی ایران طی سالهای گذشته وجود جوانان بااستعداد و نخبه بوده، گفت: هیچ جای دنیا نمی توانید جوانانی مانند جوانان ایرانی را پیدا کنید، اما گاها ما آنها را دست کم می‌گیریم. 

وی یکی از راهکارهای جذب و بکارگیری جوانان نخبه را راه اندازی آزمایشگاه‌های ملی در کشور دانست و افزود: آمریکا اولین کشوری بود که آزمایشگاه‌های ملی را راه اندازی کرد و پس از آن بسیاری از کشورهای دنیا این آزمایشگاه ها را راه اندازی کردند و در هر آزمایشگاه حدود هفت تا هشت هزار نفر هیات علمی مشغول به کار هستند. 

وی در خصوص نحوه فعالیت این آزمایشگاه‌ها هم گفت: از آنجایی که حوزه های تخصصی مختلف در دانشگاه های مختلف پراکنده هستند، راه اندازی آزمایشگاه‌های ملی باعث می شود که دانشمندان و نخبه های هر حوزه‌ای از هر دانشگاهی در آزمایشگاه ملی همان حوزه روی مسائل و موضوعات گوناگونی در آن حوزه کار کنند؛ این اقدام باعث ارتقاء کیفیت صنایع مختلف در کشور شده و از طرفی جوانان زیادی را هم مشغول به کار می‌کند. 

 استاد شیمی تجزیه دانشگاه رازی با بیان اینکه باید راه برای فعالیت جوانان در کشور باز شود، ادامه داد: باید به جوان‌ها میدان بدهیم تا مانع از این شویم که به صورت گسترده مهاجرت کنند.

وی از دانشگاه ها خواست تا بیشتر هوای دانشجوها و نخبه های دانشگاهی را داشته باشند تا در راه پیشرفت کشور قدم بردارند.

پروفسور مجتبی شمسی پور سال ۱۳۲۸ در کرمانشاه به دنیا آمد و تحصیلات خود را تا پایان مقطع دیپلم در این شهر به پایان رساند. او در سال ۱۳۵۲ موفق به اخذ مدرک لیسانس شیمی از دانشگاه صنعتی شریف شد و به دنبال آن با انتخاب گرایش شیمی تجزیه در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه پذیرش و سال ۱۳۵۴ تحصیلات خود را در این مقطع  هم به پایان رسانید.

پروفسور شمسی پور پس از آن عازم آمریکا شد و توانست در سال ۱۳۵۸ مدرک دکترای شیمی تجزیه را از دانشگاه ایالتی میشیگان اخذ کند. او در سال ۱۳۷۱ به رتبه استادی(پروفسوری)  نائل آمد.

برنده جایزه کتاب سال ۱۳۶۸ ایران، برنده جایزه جشنواره خوارزمی در سال ۱۳۷۰ در علوم محض، شیمیست برگزیده انجمن شیمی ایران در سال ۱۳۷۴، برنده جایزه کامستک(سازمان کشورهای اسلامی) در سال ۱۳۶۷، محقق برگزیده و خاص وزارت علوم در سال ۱۳۷۹، برنده جایزه شیمی همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۱ و دریافت نشان لیاقت در پژوهش از رئیس‌ جمهور در سال ۱۳۸۱ بخشی از موفقیت‌های علمی پروفسور شمسی پور است.

پروفسور شمسی پور هم اکنون رئیس انجمن شیمی ایران، استاد و عضو گروه علمی شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://reihaan.ir/?p=21062

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: