روایتی از عشق بازی دانش آموزان پوشلی با قرآن

روایتی از عشق بازی دانش آموزان پوشلی با قرآن

آستانه اشرفیه- مدرسه «شهید یوسفعلی خودشاد» پوشل آستانه اشرفیه؛ مدرسه‌ای که از کلاس‌های درسش در کنار مهارت اندوزی و آموزش دروس تکلیفی ندای قرآن و ترویج سبک زندگی قرآنی شنیده می شود.


دریافت
۹ MB

آژانس خبری ریحان، گروه استان‌ها – بهرام قربانپور: رمضان اقیانوس فضیلت، نورانیت و برکت است، ماهی که در آن «ماه» دیگری چون «قرآن» طلوع می‌کند. رمضان ماهی سراسر رحمت، معرفت، مغفرت و معنویت است ماهی که خداوند متعال برای همه بندگانش پیام دعوت می‌فرستد تا در این ضیافت الهی به عشق بازی با حضرت حق بپردازند.

ضیافت رمضان، جنسیت، سن، زمان و مکان نمی‌شناسد

ضیافت رمضان، جنسیت، سن، زمان و مکان نمی‌شناسد و این جاذبه سراسر معنا و مفهوم، همه و همه را به سوی خود مکش می‌کند. ماهی برای جبران غفلت‌ها «رمضان» که می‌آید با خودش معرفت، نورانیت، خیر و برکت می‌آورد و توفیق بزرگ‌تر اینکه حداقل در این ماه عزیز و پس از ۱۱ ماه غفلت، اهمال کاری و سست ورزی، قرآن عشق را که روی طاقچه کنار دیوار به غبار سستی ما آغشته است بر می‌داریم و با قرائت، تأمل و تدبر در آن، کمی به خودمان صفا و نورانیت می‌بخشیم و سرمست فیض این فضیلت بزرگ می‌شویم.

این روزها حال و هوای شهر و روستا، کوچه و خیابان و هر کجا را که در بقچه خیالتان متصور می‌شوید، بوی «رمضان» به مشام می‌رسد و ترنم «قرآن» شنیده می‌شود، ترنمی که ناجی تحجر بشریت است. «قرآن» معجزه نجات بخش بشریت «قرآن» فقط یک کتاب نیست بلکه تجمیع چندین منظومه فکری و معرفتی برای تدوین زندگی درست، عزتمند و سعادتمند برای جامعه بشریت است، جامعه‌ای که در منجلاب آلودگی زر، زور و تزویر دست و پا می‌زند و هر روز هم بر عمق این منجلاب افزوده می‌شود، راهی جز چنگ زدن بر ریسمان الهی و کتاب مقدس «قرآن» ندارد تا با توسل بر این معجزه الهی به رستگاری برسد.

می‌خواهیم در این گزارش شما را به مدرسه‌ای در همین حوالی ببریم، که نه تنها به نام یک «شهید» مزین شده بلکه راه، منش و روش شهید را هم دنبال می‌کند، مدرسه‌ای که مدیریت و معلمین آن در کنار آموزش به تربیت و پرورش نیروی انسانی اخلاق مدار، قرآن پرور و انقلابی کمر همت بسته‌اند.

مدرسه «شهید یوسفعلی خودشاد» در دل روستای «پوشل» آستانه اشرفیه سرزمین سلطان سید جلال‌الدین اشرف (ع) است، مدرسه‌ای که از کلاس‌های درسش، در کنار مهارت اندوزی و آموزش دروس تکلیفی، ندای قرآن و ترویج سبک زندگی قرآنی و اسلامی شنیده می‌شود.

حال و هوای ضیافت قرآنی در یک مدرسه

روزگاری که در بسیاری از روستاها و شهرها، از مساجد صدای اذان هم بلند نمی‌شود، در مدرسه «شهید یوسفعلی خودشاد» پوشل آستانه اشرفیه اما خبرهایی هست، گویا خودِ شهید به این مدرسه، معلمین و دانش آموزان با صفایش نظر کرده است و صدای معرفت، عشق و قرآن آموزی به گوش می‌رسد.

وارد مدرسه که می‌شوی هر کس مشغول کاری هست، یکی با همان دستان کوچک و نحیفش به همراه هم کلاس اش، فرش پهن می‌کند، آن یکی آب و جاروب برداشته و دستی به حیاط می‌کشد، جارویی که شاید هم اندازه خودش هست؛ دیگری هم به نظم و ترتیب «رحل» ها را می چیند و بقدری دقت می‌کند که از راست نظام داشته باشد، آن یکی هم قرآن‌ها را روی «رحل» ها جاگذاری می‌کند و حالا همه چیز برای یک ضیافت قرآنی آماده هست.

صدای گوش نواز و روح بخش قرآن از فضای حیاط مدرسه به دل روستا پیچید و حال و هوای محله و دو تا کوچه آن طرف تر را دگرگون کرد، محفلی سراسر نور، عشق و اخلاص و اگر مبالغه نباشد می‌توان این محفل را یکی از بی ریاترین و با اخلاص ترین محافل قرآنی قلمداد کرد.

بعد از تلاوت جذاب و دلنشین استاد، نوبت به نوگلان مدرسه عشق رسید تا از این چشمه جوشان معرفت قرآن جرعه‌ای نوش کنند؛ چند نفر از دانش آموزان به نمایندگی از سایرین، قرآن خوانی کردند و دیگران هم سراپا گوش و جان، مست فیض شدند.

مدارس پیش قراول محفل قرآنی باشد

روایتی از عشق بازی دانش آموزان پوشلی با قرآن

«علیرضا کریمی» مدیر آموزگار دبستان شهید یوسفعلی خودشاد، که پایه گذار بسیاری از فعالیت فرهنگی، تربیتی و آموزشی در این مدرسه هست، می‌گوید: برپایی محفل انس با قرآنی در مدارس، دانش آموزان را با قرآن و ارزش‌های اسلامی مأنوس می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه مدارس باید پیش قراول محفل قرآنی باشد، افزود: نگاه آموزشی صِرف به مدارس اشتباه است و باید این نگرش تغییر کند.

مدیر آموزگار دبستان شهید یوسفعلی خودشاد، برپایی محفل انس با قرآن در مدارس را سنگ بنای شخصیت سازی اسلامی دانست و بیان کرد: برای تربیت نسل قرآنی و اسلامی همه مسئول هستیم و در این راستا آموزش و پرورش و مدارس مسئولیت سنگین‌تری دارند.

کریمی با بیان اینکه فضای مدارس باید قرآنی و اسلامی اداره شود، گفت: قرائت، تدبر و تأمل در قرآن از سنین پایه، فرد را برای روبرو سازی با زندگی اجتماعی آماده می‌کند.

وی با تاکید بر توجه ویژه به هر دو مقوله آموزش و پرورش، افزود: در کنار توجه به آموزش، باید با اجرای برنامه‌های فرهنگی، قرآنی و مذهبی، روی تربیت و پرورش افراد هم کار شود.

نهضت پرورش نسل قرآنی از مدارس شروع شود

روایتی از عشق بازی دانش آموزان پوشلی با قرآن

مدیر آموزگار دبستان شهید یوسفعلی خودشاد با اشاره به اجرای برنامه‌های پرورش محور متعدد در این مدرسه، بیان کرد: شخصیت افراد در سنین پایه شکل می‌گیرد و چه خوب است این شخصیت رنگ و بوی قرآنی و الهی به خود گیرد.

کریمی با بیان اینکه آشنایی با قرآن در تقویت تحصیلی و آموزشی افراد تأثیرگذار است، گفت: قرآن در آینده نگری و آینده پژوهی شخصیتی افراد اثرگذار است.

وی با بیان اینکه باید به وسیله قرآن برای افراد خاطره سازی کنیم، افزود: نهضت فرهنگ اسلامی و پرورش نسل قرآنی باید از مدارس و مراکز آموزشی شروع شود.

استمرار این کار قشنگ و ماندگار ابتکار جالب مدیر و معلمین دبستان شهید یوسفعلی خودشاد پوشل آستانه اشرفیه در برپایی محفل انس با قرآن در مدرسه، حرکت قشنگ و ماندگاری است که می‌تواند در روند شخصیت سازی افراد اثرگذار باشد، اما می‌شود این مدرسه و سایر مدارس گیلان در راستای استمرار برپایی برنامه‌های قرآنی و کرسی‌های تلاوت قرآن همت کنند، یک کار قشنگ و ماندگار باید ادامه دار باشد تا اثرش را در طیف وسیعی از جامعه که تشنه معرفت قرآنی و الهی هستند، بگذارد.

منبع:مهر

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://reihaan.ir/?p=14514

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: