گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی شهرداری رشت حاکیست ، علیرضا قانع در سومین نشست هم اندیشی شهر خلاق خوراک با موضوع “برندسازی شهری و توسعه شهر خلاق” اظهار داشت: کسب برند شهر خلاق خوراک اقدام مهم و بزرگی بود، اما حفظ و تثبیت آن سخت تر است.

وی با بیان اینکه باید برای حفظ برند شهر خلاق گزارش چهار ساله ارائه داد و شهر خلاق در یونسکو نیز گزارش عملکرد را تایید کنند، افزود: برای تثبیت برند شهر خلاق جلسات متعددی را در فاصله پنج الی شش ماه با کارگزاران تاثیرگذار برگزار و رویدادها و جشنواره های مختلفی را برگزار کردیم.

مدیر برنامه های یونسکو در شهر خلاق خوراک شناسی رشت خاطر نشان کرد: برای نخستین بار خبر برگزاری جشنواره کدو در سایت یونسکو منتشر شد که نقطه عطفی برای برند شهر خلاق خوراک بود ضمن اینکه برای اولین بار در هفته رشت پلاک کوبی شهر خلاق خوراک شناسی انجام شد.

وی با اشاره به برگزاری برنامه های مختلف در هفته رشت پیش از شهادت حاج قاسم سلیمانی شامل جشنواره “گاری کباب رشتی و می رشت خوشمزه غذا” اضافه کرد: برای حفظ برند شهر خلاق باید گزارش عملکرد مبنی بر موضوعات درخواستی یونسکو ارائه می شد لذا گزارش تمامی موضوعات و اقدامات انجام شده در حوزه شهر خلاق خوراک را به یونسکو ارسال کردیم. 

قانع خاطر نشان کرد: مدیران شهری سه شهر خلاق شوند چین، مریدا مکزیک و سن آنتونیوی تگزاس پس از ارزیابی گزارش چهارساله شهر خلاق خوراک شناسی رشت آن را با درجه ارزیابی خوب پذیرفتند و بنابر این برند شهر خلاق خوراک رشت برای چهارسال آینده حفظ و تثبیت شد.

وی مشارکت در برنامه های جهانی و سالانه شهرهای خلاق خوراک را جزو تعهدات شهر خلاق خوراک رشت عنوان و اضافه کرد: با شیوع ویروس کرونا نشست های شهرهای خلاق به صورت وبینار برگزار می شود ضمن اینکه مراوده با سایر شهرهای خلاق از برنامه های آینده است .

وی با بیان اینکه به دنبال این هستیم از ظرفیت صنایع خلاق و شرکت های دانش بنیان برای برندسازی بهره مند شویم ، اظهار داشت: برند شهر خلاق می تواند نقش مهمی در جذب گردشگر ایفا کند و از ظرفیت شهر خلاق برای رونق اقتصاد شهر بهره برد.

مدیر برنامه های یونسکو در شهر خلاق خوراک شناسی با بیان اینکه نباید به شهر خلاق خوراک تنها به عنوان یک واحد در مجموعه شهرداری نگاه شود، خاطر نشان کرد: برند شهر خلاق می تواند نقش مهمی در رشد توسعه شهری ایفا کند.

۲۰ آذر سال ۹۴ شهر رشت، بطور رسمی از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی یونسکو به عنوان شهر خلاق خوراک شناسی انتخاب و در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو، ثبت شد.
یونسکو بهره برداری از منابع محلی، به ویژه گونه های مختلف ماهی و محصولات فصل ، غذا بعنوان عاملی برای حفاظت و ترویج میراث فرهنگی ، دنبال کردن روشهای پخت قدیمی و استفاده از ظروف و روش های پخت و پز منحصر به فرد را از جمله عوامل انتخاب شهر رشت بعنوان شهر خلاق خوراکی ها عنوان کرد.

تنوع غذایی گیلان بر اساس برخی نوشته ها بر اساس کتاب سفره گیلانی بین ۲۱۰ تا ۲۵۰ خوراک است .
ماهی ملاته ، کولی غورابیج،چغرتمه ، کاله کباب ، کپور آبه ، باقلا قاتق ، میرزا قاسمی ، ترش تره ، سیرقلیه ، کباب ترش، اناربیج ، واویشکا ، شش انداز، ترش آش ، گمج کباب، موتنجن، دبیجا و ماهی فیبیج برخی از غذاهای بومی گیلان است. 

منبع:ایرنا

منتظرتان هستیم